Tränare - Mentor

Linda Heed är min tränare och mentor.

Linda är internationell elitryttare i hoppning. Hon har vunnit guld i SM på ponny, som junior, Young Rider samt som senior. Ett flertal internationella meriter och ett antal segrar på Grand Prix nivå.

Vid 13 tillfällen har Linda representerat Sverige vid CSIO Nations Cup. Linda ingick även i truppen till OS i Hongkong 2008

Linda har under åren utbildat ett flertal unga hästar till högsta nivå och även plockat fram ett flertal ryttare till svår klass.
När tillfälle ges är hon även expertkommentator i radio och tv. På OS i Rio kommenterade hon alla tre dicipliner.Hovslagare

Inga hovar ingen häst...Teamets hovslagare är naturligtvis ovärderlig!

Fredric Kamensky är hovslagaren som tidigt intresserade sig för hästens hovar. Redan vid 15 års ålder lärde han sig att själv sko sina ponnier.
Han har gått som lärling hos Erik Hellman och vidareutbildade sig sedan hos hovslagarmäster John Lehtinen.

Fredric är uppväxt med hästar och har själv framgångsrikt tävlat hoppning både på ponny och häst. Nuförtiden har han lagt vita ridbyxorna på hyllan och fokuserar till fullo på hovslageriet.
Han säger själv att den kunskapen han gått genom åren med 
tävlingshästar lagt stor grund i förståelsen om vad som krävs för att hästen ska kunna prestera på topp. Men även kunskapen om hanteringen och relationen till de kanske ibland lite nervigare tävlingshästarna är en stor del av hans sätt att jobba med hästen. Majoriteten av hans kunder är just presterande tävlingshästar.

Hästmassör

Mona Almqvist har sedan vintern 2018 blvit en viktig del av teamet. Mona, som både är uppvuxen och bor i vackra Erikssund i Sigtuna, har mer än 40-årig erfarenhet av att jobba med hästens rörelsemekanism.

Hennes filosofi är att alla i teamet kring hästarna är en viktig del i att gemensamt förändra och förbättra för hästens långsiktiga hållbarhet och prestationsförmåga. "Hästen ska tåla träning och att användas" säger hon.
Hon ser det som självklart att jobba förebyggande och att med ryttarens förståelse för hästens eventuella svagheter och utmaningar kunna hjälpa ekipaget till bättre balans, rörelsefrihet, styrka och prestation.


Södertälje Ridklubb

"SRK- En av Sveriges mest händelserika ridklubbar"

Jag är stolt medlem av Södertälje Ridklubb som jag själv representerar när jag tävlar men där jag också har uppdraget som lagledare för ponnylaget i elitserien och div 1.

Läs gärna mer om föreningen på www.srk.se