Nina är född och uppvuxen i Uleåborg i Finland och bor nu sedan 2017 på Stall Nytorps Gård i Sigtuna där hon driver sin egna verksamhet.

Nina kom till Sverige 2007 och de två första åren var hon ridelev hos Hippolog Petra Aittola ett utbildnings- och tävlingsstall för hopphästar. Under de åren fick hon lära sig att arbeta med unghästar enligt Flyingemodellen. 

2010 blev hon antagen till Hippologprogramet. Det sista tredje året på Flyinge gick hon inriktning  "hästutbildning och företagande". Under det året skall eleverna även vara ute på praktik och se det verkliga yrkeslivet. Hon fick då möjligheten att göra sin praktik som beridarelev på ett tävlingstall i Mexico hos OS-ryttare Gustavo Ramos Leyva. 
Nina är även Diplomerad SRL 2.

Häststudierna valde hon även att komplettera med studier på Lunds Universitet, 30hp Socialpsykologi. 

Förutom studier har Nina hunnit vara i Tyskland och jobbat en period hos Alexander och Daniel Zetterman och även varit i Holland för att arbeta som beridare hos Erika Lickhammer.  Hos Erika fick hon möjligheten att utbilda och tävla stallets unghästar.

 

    

 

 

 

 

 

Meriter och utbildning

Lagledare för Divison 1 samt Elitlaget i ponnyhoppning 2018, Södertälje Ridklubb

Lagledare för division I lag hoppning 2017, Södertälje Ridklubb. Laget tog sig till finalen

Diplomerad ridlärare level 2, Svenska Ridsportförbundet 

Hästskötarexamen, våren 2012, Svenska Ridsportförbundet

Stipendium 2013, Olle Kjellanders stipendiefond med motiveringen:

”Med en bra inställning till yrkesrollen, förmåga att planera olika hästars träning och utbildning har Nina utvecklat sina skolhästar på ett genomtänkt och föredömligt sätt.”

EEN:s internationella studenttävling 2013, där jag var med i det vinnande laget. Laget höll en mycket uppskattad teorilektion och påvisade sin pedagogiska förmåga.